Dzień dobry,



W naszej firmie Pharmabest Sp. z o. o. nieustająco dążymy do zapewnienia jak najlepszej ochrony danych osobowych, które nam przekazujesz. Zależy nam również, aby informacje dotyczące sposobu, w jaki je wykorzystujemy i przetwarzamy były dla Ciebie jasne i zrozumiałe.


Dlatego też wprowadzamy nową politykę prywatności, która spełnia oba te założenia, a jednocześnie realizuje wymogi Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO).


Nowa Polityka prywatności będzie obowiązywała w pełni od dnia 25 maja 2018 r. Możesz już teraz zapoznać się z jej treścią [tutaj], do czego serdecznie Cię zachęcamy.


RODO: Unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, które zacznie obowiązywać z dniem 25 maja 2018 r.



Pozdrawiamy,
Zespół Pharmabest sp. z o.o.

Formuła Claudio De Simone

Zapraszamy do zapoznania się z treścią listu Prof. Claudio De Simone, twórcy formulacji poliprobiotycznej zawartej w Vivomixx®.

Wersja oryginalna listu na stronie: http://www.vivomixx.eu

8 szczepów probiotycznych zawsze w tych samych ilościach i proporcjach zawartych w Vivomixx®:

Streptococcus thermophilus DSM24731®,

Bifidobacterium longum DSM24736®,

Bifidobacterium breve DSM24732®,

Bifidobacterium infantis DSM24737®,

Lactobacillus acidophilus DSM24735®,

Lactobacillus plantarum DSM24730®,

Lactobacillus paracasei DSM24733®,

Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus DSM24734®.

 

Charakterystyka bakterii probiotycznych zawartych w Vivomixx®

Bifidobacterie

Bifidobacterie to pożyteczne beztlenowe bakterie  mikrobioty m.in. przewodu pokarmowego człowieka i innych ssaków. Bakterie te fermentują oligosacharydy do kwasu mlekowego. Co ważne temu procesowi nie towarzyszy powstawanie gazów. Bifidobacterie u noworodka to jedne z pierwszych bakterii kolonizujących układ pokarmowy, gdyż posiadają unikatową zdolność fermentacji galakto-oligosacharydów mleka mamy (HMO) – u dzieci karmionych piersią Bifidobacterie stanowią 90% mikrobioty. Niestety u niemowląt karmionych sztucznie liczba ta jest znacznie mniejsza. U dorosłych Bifidobacterie to trzecia największa grupa bakterii jelitowych – dominują szczepy zdolne do fermentacji frukto-oligosacharydów pochodzących z warzyw i owoców czy glikoprotein specyficznych dla metabolizmu człowieka.  Bifidobacterium infantis, breve i longum to najliczniej reprezentowane szczepy mikrobioty jelit. Zmniejszenie ilości i różnorodności szczepów Bifidobacterii to skłonność do wzdęć i innych problemów trawiennych oraz ryzyko rozwoju alergii. Probiotyki zawierające  szczepy Bifidobacterii to wsparcie w biegunkach, zespole jelita nadwrażliwego, stanach zapalnych jelit oraz w kandydozie.

 

Lactobacillusy

Lactobacillusy to pożyteczne beztlenowe bakterie mikrobioty m.in. przewodu pokarmowego człowieka i innych ssaków. Pozyskują około 90% swojej energii z fermentacji cukrów, np. laktozy do kwasu mlekowego. Lactobacillusy stabilizują kwasowość środowiska jelit, eliminują patogeny m.in. E. Coli, Salmonellę, Candidę i wiele innych oraz wspierają utrzymanie zdrowej mikroflory jelitowej. Lactobacillusy to również źródło witamin z grupy B i K, źródło egzogennych aminokwasów, np. L-lizyny. Lactobacillusy wspierają odporność i są pomocne w zespole jelita nadwrażliwego, chorobach autoimmunizacyjnych, alergicznych, metabolicznych, którym towarzyszy wysoki poziom cholesterolu oraz  w nietolerancji laktozy. W badaniach Lactobacillus acidophilus wyróżnia się skutecznością w odbudowie mikrobiomu jelit, np. po kuracjach antybiotykiem.

 

Charakterystyka szczepu Streptococcus thermophilus DSM24731®

Streptococcus thermophilus to bakteria kwasu mlekowego, obecna w naturalnych produktach mlecznych. Bardzo aktywna metabolicznie – rozkłada białka mleka, głównie kazeinę do peptydów, aminokwasów i prostych związków azotu. Żywe kultury szczepów Streptococcus thermophilus rozkładają laktozę – cukier mleczny do kwasu mlekowego, zakwaszają treść pokarmową jelit i chronią przed rozwojem bakterii chorobotwórczych. Streptococcus thermophilus wraz z innymi pożytecznymi bakteriami biocenozy jelitowej współtworzy pierwszą linię obrony immunologicznej. Jest bakterią najczęściej używaną w przemyśle spożywczym, co dowodzi, że jest bezpieczny i korzystnie wpływa na zdrowie człowieka. Stosowany wraz z innymi szczepami w detoksykacji i ochronie wątroby i nerek.

 

Vivomixx® – Bezpieczeństwo

Probiotyki mają bardzo długą historię stosowania i przez wieki były wykorzystywane jako pożądane i ważne dla zdrowia człowieka składniki żywności fermentowanej. Wiele bakterii spośród Bifidobakteii czy Lactobacillusów  wchodzi w skład niepatogennej flory jelit, jamy ustnej, skóry itd. Udokumentowane przypadki zakażeń organizmu dotyczą wyłącznie przypadków osób ze znacznie obniżona odpornością. Nigdy nie opisywano takiego działania  w przypadku  stosowania Vivomixx. Szczepy obecne w Vivomixx są niepatogenne, nietoksyczne i posiadają certyfikat GRAS (Generally Recognized as Safe ) oraz QPS

Facebook


x